Less crappy, more happy!

Ik had altijd het idee dat om beter te worden, je heel goed je best moet doen. En bij goed je best doen denk ik dan meteen aan hard werken. Alles geven wat je hebt. “Meer dan je best kun je niet doen”, dat kende ik eigenlijk niet. Ik kon altijd wel ergens nog iets extra’s vandaan halen.  Dat ik daar mee niet alleen mijn bekken kapot maak, maar juist mijn hele lichaam uitputte, dat had ik niet in de gaten.

In 2019 ga ik het helemaal anders doen.

Heel hard mijn best doen wordt in het nieuwe jaar niet meer hard werken, maar juist loslaten. De druk is van de ketel, ik ben niet meer boos op mijn lichaam, het is wat het is en dat is goed. Goed voor nu, want ik geef zeker niet op.

Aan het Roessingh heb ik het afgelopen jaar heel veel gehad, wat een geluk dat dat op mijn pad gekomen is. Ik ben daar gaan inzien dat alsmaar leven in de vechtmodus niet helpt. Het is verloren energie.
Door dit niet meer te doen, hou ik nu een klein beetje energie over.
En voor die overgehouden energie heb ik een eigen plan gemaakt: een beetje energie opsparen om de reserves in mijn lichaam weer aan te vullen, maar ook een klein beetje inzetten om mijn lichaam weer te laten wennen aan beweging en / of om te genieten van de leuke dingen in het leven.

Mijn plan:

– Als eerste wil ik gaan starten met Yin Yoga. Ik hoop dat dit bijdraagt aan het verminderen van de spanning in mijn spieren en zo misschien ook de klachten iets zullen verlichten. Het fijne is dat bij Yin Yoga eigenlijk alles vanuit een liggende houding gedaan wordt. En liggen, dat kan ik!

– Ik heb een hometrainer gekocht, een ligfietsmodel. Hoeraaa!
Het is echt een fantastisch apparaat. De stoel is ontzettend fijn en ergonomisch en door de rugleuning lukt het mij om overeind te blijven zitten. De fiets kan in een heel lichte stand en zo kan ik dan ontspannen proberen te bewegen, zonder kracht te hoeven zetten. Want dat is echt nog een brug te ver.
Het idee is dat ik om de dag ongeveer 2 minuten zal gaan fietsen. Nou hoor ik jullie bijna denken, 2 minuten… om de dag… dat is wel heel erg weinig… Maar het is toch al gauw 8 minuten per week, die ik anders nooit bewogen had.
Dus het is echt geen straf hoor, dat ik maar 2 minuten kan fietsen. Het is juist een cadeautje als het mij lukt! Ik ben bij voorbaat al apetrots.

– Ik blijf mij houden aan de rustmomenten, elk uur 20 minuten liggen en tussen de middag een schoonheidsslaapje 😉 Daar kan ik echt niet zonder, en dan bedoel ik niet alleen qua schoonheid, haha.

– Niet meer stil staan bij alles wat ik de afgelopen jaren heb gemist van de kinderen, of bij alles wat ik nu niet kan en mij daar schuldig om voelen. Schuldgevoel sucks! Helemaal als het niet terecht is. En inmiddels vind ik dat het in dit geval niet terecht is. Ik had het ook graag anders gezien, maar dat is nou eenmaal niet zo. Helaas, jammer, en door.

– Minder moeten en meer mogen. Door zo veel te moeten van mijzelf terwijl ik tegelijkertijd weet dat ik dat eigenlijk niet kan, ontstaat er stress. En stress is echt nergens goed voor, dus weg er mee!

– En als laatste wil ik meer genieten! Bijvoorbeeld door de “gewone”dingen die je doet een stukje leuker maken: tijdens rustmomenten een leuke Netflix serie kijken, in bad gaan fijner maken door kaarsjes en chocola, veel chocola, tijdens het autorijden zelf muziek op zetten in plaats van te luisteren naar nutteloze reclames op de radio, en dan zingen maar!!!
Ook wil ik vaker iets echt doen wat ik leuk vind, waar ik energie van krijg. Wat dat gaat worden, dat weet ik nog niet. Het moet natuurlijk wel binnen mijn mogelijkheden zijn. Maar dat het er is, daar ben ik zeker van. Alleen nog even zoeken.

Ik wil mij vaker meer mens voelen, een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen, maar ook een leuke vriendin zijn en mij een echte vrouw voelen. Iemand die mee doet in de wereld!
Dus huppakee, grote oorbellen in, lippenstift op, nagels in de lak en mij weer krachtig voelen. Zelfverzekerd in die scootmobiel, wapperende haren in de wind, dat soort dingen.  2019 wordt mijn jaar, ik weet het zeker!

Less Crappy More Happy!!!

 

 

Uiteraard wens ik iedereen die dit leest ook echt het aller allerbeste.
Een sprankelend, energiek, gezond en liefdevol nieuwjaar voor jullie allemaal!!

Advertentie

11 gedachten over “Less crappy, more happy!

 1. Hahaha, geweldig en nog realistisch ook. Die nieuwe moed, inzet en pas op de plaats op zijn tijd hebben wij zeker opgemerkt. Je bent echt vooruit gegaan in de juiste balans zoeken en wij zijn reuze trots op jou. 2019 wordt ook jouw jaar maar gelukkig zeg je het nu zelf, hahaha. Kus!!!

  Like

 2. Dat zijn mooie voornemens! Vooral zelfverzekerd die schoot in. Laat iedereen maar denken wat ze willen, als ze dat al doen, jij kunt er weer opuit! Vond dat in het begin ook moeilijk maar het is nou eenmaal een onderdeel van je en het geeft je plezier en mogelijkheden. Alles op zijn tijd en stukje voor stukje. Dat 2019 een mooi jaar mag worden voor jou en je gezin!

  Like

 3. Mooie voornemens. En gaat het dan toch eens wat minder of niet, so be it and f*ck it 😉
  En jij hebt toch geen schoonheidsslaapje nodig 😇
  En yes, de fiets.. bouw maar lekker langzaam op.
  Dat 2019 jouw/jullie jaar mag zijn vol positiviteit.
  Wees best maar trots op jezelf

  Like

 4. Wat een krachtig en positief verhaal schrijf je! Loslaten, jouw houvast voor 2019!
  Op naar een sprankelend en liefdevol 2019 waarin er weer veel waardevolle herinneringen gemaakt gaan worden.
  Veel liefs.
  Ps. Ik heb je verhaal weer aan Mans voorgelezen. 🙂

  Like

 5. Wat een mooi verhaal!! Ik zou bijna jaloers worden. Ik wil die doelen ook!!! Het zijn punten die voor iedereen goed zouden zijn. Waarderen van jezelf en de mensen om je heen. Daar gaat het om…

  Ik ben blij dat je jezelf fijne dingen gunt. Genieten…. zonder schuldgevoel. Zonder in de achteruitkijkspiegel te kijken. En meer met schijt aan de rest. Aan het ideaalbeeld! Wauw. Lijkt wel of ik tegen mezelf praat. Haha.

  Zet ‘m op meid. Je hebt gigantische stappen gemaakt afgelopen maanden. Ben heel trots op jou en Jeroen! Dikke kus!

  Like

 6. Lieve Marieke,
  Wat een prachtig verhaal en wat een mooie doelen!
  Het gaat een mooi nieuw jaar voor je worden!
  Hier kan ik nog veel van leren 🙂
  Tot snel lief vriendinnetje ❤

  Like

 7. Wow Marieke, wat een ontzettend goed verhaal. Wat een positieve doelen stel je jezelf. Super knap dat je zo het nieuwe jaar ingaat. En het gaat je lukken ook, dat weet ik wel zeker. Ik ben best wel beetje jaloers, op jouw instelling dan. Wees trots op jezelf hoe je het allemaal doet. Groetjes Hermien

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s